Tjugo färska artiklar E3 2017: Olivers tio favorittrailers

-->

E3 är över, dammet har lagt sig och vi har haft tid att låta våra små hjärnor smälta alla intryck som vi bombarderats med. Det är med andra ord dags för mig att (precis som jag gjort tidigare år) lista mina tio favorittrailers från mässan. För att bestämma rangordningen tittar jag mest på hur spelsugen jag blir när jag ser varje given trailer men även hur de väcker nyfikenhet och hur välproducerad den är.

Så vi kör!

Detta är en annons:

10. THE LAST NIGHT
Xbox One, PC
Av de nya utannonseringarna på årets E3 borde väl ändå The Last Night vara bland de absolut snuskigaste sett till grafik. Maken till sexig pixelgrafik har jag nog aldrig sett förut faktiskt. Och det är väl därför trailern "bara" hamnar på tionde plats för jag vet inte mycket om spelet i sig. Det är designen som gör mig sugen medan längtan till att faktiskt få spela det, kontroll i hand, kommer sekundärt. Förhoppningsvis gömmer det sig ett fantastiskt spel där under ytan men tills vidare nöjer jag mig med den Blade Runner-doftande estetiken som incitament för en placering på listan.

9. A WAY OUT
Playstation 4, Xbox One, PC
Den svenske filmregissören Josef Fares steg in i spelutvecklingens värld med Brothers: A Tale of Two Sons för fyra år sedan och undertecknad tyckte att det var ett grymt mysigt (om än svårkontrollerat till en början) där mycket av den hjärtliga berättelsen fyndigt presenterades genom klyftiga spelmoment. När Fares och hans studio Hazelight lyfte skynket på deras nya spel A Way Out har de givetvis min uppmärksamhet. Och visst ser det både väldesignat och välproducerat ut. Den här gången vankas det regelrätt samarbete för två spelare och jag tycker det är kul med ett sådant fokus. Jag gillar hur de två spelarna kommer kunna röra sig och göra egna saker oberoende av varandra, även när den andra är i en mellansekvens. Vi får hoppas att slutprodukten gör trailern rättvisa.

8. BEYOND GOOD & EVIL 2
Playstation 4, Xbox One
Inför förra årets E3 skrev jag i en artikel att det borde vara dags för Ubisoft att visa upp Beyond Good & Evil 2 igen. Det hände inte då, och jag började ge upp hoppet. Men i år, då hände det. Jag älskade vad vi såg - det grova språket, den underbara karaktärsdesignen och hur världen såg ut. Trailern hade hamnat bra mycket högre om det inte vore för att jag inte riktigt kan avgöra hur spelupplevelsen kommer bli baserat på denna förrenderade sekvens, så det där spelsuget är inte riktigt lika starkt som det kunde ha varit. Men strunt samma! det här ser helt underbart ut och jag kan knappt bärga mig till att få se mer av det inom en (förhoppningsvis) nära framtid.

7. METRO EXODUS
Playstation 4, Xbox One, PC
Jag älskar Metro 2033 och Metro: Last Light. När det kommer till ren inlevelse och analog känsla tillhör de toppskiktet i spelvärlden och att det kommer ett tredje spel gör mig mer än lite kollrig. Det har i efterhand bekräftats att Metro Exodus inte kommer spelas i en öppen värld, som flera av oss trodde när det visades, men vi kan nog lugnt räkna med att det åtminstone är lite vidare i sin design än tidigare spel - som ju har varit rätt linjära i utförande. Jag behöver inte ödsla mycket mer tid på att förklara varför det här gör mig uppspelt, ni som har spelat de tidigare spelen vet vad jag pratar om. Och om ni inte gjort det går det att få tag på båda på Playstation 4 och Xbox One för en liten peng. Gör er en tjänst.

6. SEA OF THIEVES
Xbox One, PC
Vi har känt till Sea of Thieves existens ett bra tag nu men det var först med detta års E3-trailer som konceptet verkligen visade sin potential för mig. Bland Microsofts exklusiva grejer är det detta som jag ser mest fram emot. Jag älskar hur lite spelet håller din hand och låter spelaren forma sitt eget piratäventyr i världen. Man kan liksom bara föreställa sig vilka galenskaper vi kommer utsättas för på de sju haven i sällskap med ett gäng vänner och jag är officiellt såld. Jag vill gräva upp dyrbara skatter, simma för livet från hajar och angripa andra pirater med kanonerna - helst redan idag.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »